SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Tuesday, April 11, 2006

Posjeta Svedjana

Prosle godine negdje u aprilu, Tufekcici su imali posjetu. Jasnina mama i sestra su stigle iz Norveske da obidju familiju i uvjere se vlastitim ocima kako novopeceni Amerikanci zive.

Opet sam se odlucio za kombinaciju dviju fotografija: prva je snimljena u kuci Tufekcica i kao sto se sa slike moze vidjeti, osmjesi su od uha do uha.

Na drugoj fotografiji je ista 'ekipa' pojacana ekipom Komljenovica. Kako je dan bio prelijep, zasjelo se u 'backyardu' Tufekcica, uz obilnu sofru.

Ovog proljeca Tufekcici se spremaju na put u Svedsku i Norvesku tako da ce biti svjezih vijesti (i fotografija) sa sjevera Evrope (bar se ja tako nadam, iako mi se Tufe nije pokazao kao pouzdan suradnik).

Labels:

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Puno pozdrava Tufekcicima i njihovim gostima,
Cadjo.

Tuesday, 11 April, 2006  
Anonymous Anonymous said...

Cadjo, hvala na pozdravima.

Da bila je to moja familija u posjeti "Amerima". Bilo nam je lijepo, ali kratko. Tako je moja mama Camila pod svoje starije dane postala svjetski putnik. Svake godine putuje od Svedske do starih krajeva, a kaze da ce slijedece godine, ako Bog da i zdravlje bude sluzilo ponovo u posjetu nama "Amerima".

Pozdrav tebi i familiji

Jasna

Friday, 14 April, 2006  

Post a Comment

<< Home