SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Saturday, April 08, 2006

MPZ Nada

Raka mi je poslao ovaj prilog jos prije par mjeseci, ali sam ga, izgleda, negdje zaturio.

Co vozdra i pozdrav blogerima banjalucanima ma gdje bili.

Kako su slike nasih sugradjana, kolega i prijatelja diljem svijeta najcesce s nekih festi (novogodisnjih, rodjendanskih, s teferica itd), evo da se i mi iz Zagreba tomu prikljucimo.

Bozic 2005: Tradicionalni koncert MPZ „Nada“-Zagreb. Naime, vec vise od 10 godina okupljamo se u HKD „Banja Luka“-Zagreb, gdje djeluje vise sekcija, a najbrojnija je: Mjesoviti pjevacki zbor „Nada“, koji na neki nacin nastavlja tradiciju banjaluckog pjevackog zbora „Nada“ (koji je proslavio 100 godina postojanja i idalje djeluje u BL). Koga zanima detaljnije o HKD“Banja Luka“-Zagreb-u ima web adresa: www.hkd-banjaluka.hr . Zahvaljujuci „vidjenijim“ i utjecajnim ljudima porijeklom iz nasih krajeva, koji su u Hrvatskoj vec poodavno, uspjeli smo dobiti jako lijepi prostor za okupljanje i druzenje u Petrinjskoj ulici. Broj clanova MPZ „Nada“je promljenjljiv, izmedju 30-50, a osim banjalucana imamo i odredjen broj dobrih pjevaca i prijatelja Banja Luke iz Zagreba i drugih krajeva Hrvatske i BiH.

Svake godine, pa tako i ove, odrzavamo vec tradicionalni Bozicni koncert u jednoj od najljepsih manjih dvorana ovog dijela Europe: “Zlatna dvorana“ - u zgradi „Povijesnog instituta Hrvatske“ u Zagrebu, gdje se okupi mnostvo nasih banjalucana i prijatelja Banja Luke, pa se uz zajednicku pjesmu a potom domjenak lijepo druzimo. (Otkud mi u toj reprezentativnoj dvorani??? Donedavni ravnatelj Povijesnog instituta Hrvatske, do odlaska u mirovinu, je bio dr.sc. Mirko Valentic, porijeklom iz „nasih“ krajeva). Sa zadnjeg koncerta, odrzanog 16.12 2005 godine snimljen je video-tonski zapis (oko 6 Gb) pa saljem par slika da se vidi bar dio atmosfere i sami ambient.

Pozdrav svima skupa.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home