SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Wednesday, April 19, 2006

Gdje ste junaci?

Drugi prilog je zaista izvanredan. Prema Natasinom objasnjenju, radi se o najvecem slapu a Natase je, iako se na slici to ne vidi, u gumenjaku. Moramo joj vjerovati na rijec, zar ne?

Cinjenica jest, da Dobra nije tako brza i prepuna slapova kao Zrmanja ili Tara, ali ipak ih ima. Krajolik je zaista predivan, vegetacija je raskosna, a cijeli put niz rijeku traje 3h.

Nazalost od iduce godine taj uzitak vise necemo moci dozivjeti. Gradi se brana, i ta aktivnost se ukida, bez obzira na nezadovoljstvo mjestana i turista. Visi ciljevi, kazu! Ne cini li vam se to poznatim?

Pozdrav, blogerima.

http://www.huck-finn.hr/rafting_dobra_hr.htm

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Proslogodisnjim evropskim prvenstvom u raftingu (na kome su Vrbaslije osvojile broncu)i Vrbas je usao svjetske mape. Ali, kapital je izgleda svemoguc i hoce da se i ovdje oplodi u novim elektranama. Zato predlazem rafterima da dok mogu uzivaju u Vrbaskim bukovima juzno od Banjaluke.

Saturday, 29 April, 2006  

Post a Comment

<< Home