SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Monday, April 10, 2006

Drustvo u Alibabi

Restoran Alibaba, na obali Vrbasa kod samog skretanja za Sehitluke, zadnjih je godina postao sretiste mnogih koji iz svijeta dolaze da obidju svoj rodni grad. Postalo je gotovo pravilo da se, prilikom posjete, bar jednom mora svratiti u Alibabu. Tu se uvijek moze zateci neko od starosjedilaca koji redovito navracaju, a nerijetko se 'naleti' na nekoga koji je upravo stigao iz Australije, Amerike, Danske...

Ovaj put sam 'uhvatio' ekipu starosjedilaca. Nekih od likova se sjecam, gotovo nikome ne znam ime, ali to i nije toliko vazno. Obecanje da ce se slika pojaviti na Internetu odrzavam, iako sa dosta zakasnjenja.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

U pravu si:tu je nekolicina (od nas) malo starijih "pravih" banjalucana i nekolicina iz generacije.S desna na lijevo:Fuco(Corbegovic-nogometas),Zula (Zulic-bokser),Pikula,(ne mogu se sjetit imena-nadimaka sljedece dvojice sto stoje),Majci, Perliplija.
Neki su u BL a neki kojekuda. Al ljeti se nadjemo.

Monday, 10 April, 2006  
Anonymous Anonymous said...

Ja znam onog treceg sa lijeva, zove se Kemal Poric, poznat u carsiji kao moj brat.

Monday, 10 April, 2006  

Post a Comment

<< Home