SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Wednesday, April 05, 2006

Benes

Ima li netko iz nase generacije da se ne sjeca legende Banjaluckog sporta Marijana Benesa? Vjerujem da nema. Ovi mladji mozda i nisu culi za njega, a trebali bi. Bilo je to doba kada je bilo gotovo nemoguce postati evropski sampion ako dolazis iz male zemlje. Marijan je, uz nekoliko drugih koji su se pojavili kasnije, pobrkao racune.

Jos se uvijek sjecam njegovih borbi i pobjeda nokautima koje nikada prije ni kasnije nisam vidio. Vjerujem da medju posjetiteljima ovog bloga ima i onih koji bi mogli malo vise napisati o ovoj Banjaluckoj legendi.

Fotografija je snimljena prilikom jedne Marijanove posjete a desno u krilu je Davor koji vjerojatno nema pojma o kome se radi. Mozda je ovo prilika za njega a i za druge iz mladje generacije da nesto saznaju iz sportske proslosti njihovog rodnog grada.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Hej, ja se sjecam ovog rodjendana. Kemo je doveo Benesa da ga upoznam. Bio je dobar rodjendan, iako ja bas nisam bio siguran tacno koliko je Benes bio poznat dok nisam rekao prijateljima. Ko zna da li bi se on mene ikada sjetio, ali rodjendan je bio super.

Monday, 10 April, 2006  

Post a Comment

<< Home