SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Sunday, April 30, 2006

Aprilski komentar

Evo joj jedan mjesec je iza nas, dani prolaze cini mi se sve brze, za par dana ce biti punih pet mjeseci kako ovaj blog 'izlazi' bez prekida svaki dan. Priloga jos uvijek ima ali ne u broju u kojem sam to ocekivao. Jos uvijek nisam uspio u namjerama da pokrenem nase prijatelje sa svih kontinenata svijeta ali nadam se da cu prije slijedeceg komentara i taj cilj ostvariti. Evo danas sam primijetio da je neko sa Novog Zelanda pregledao gotovo cijeli blog, takodjer neko u Australiji gotovo redovito prati sta se desava, pa koristim ovu priliku da ih pozovem da nam se pridruze.

Proljece je, sve se vise vremena provodi na svjezem zraku a sve manje za racunarom. To je i logicno. Neki od stalnih ucesnika su se, cini mi se umorili, javljaju se sve rjedje, ili ih pak uopce nema na ovim stranicama. Ponekad me neko iznenadi pokojim prilogom, bas u momentu kada pomislim da je taj neko potpuno zanemario blog. Ima i onih koji su shvatili ideju koja stoji iza ovog bloga i cine upravo ono sto sam ocekivao da ce se desiti: salju priloge koji pogadjaju u 'sridu'. Takvih je nazalost malo, na moje iznenadjenje. Mislio sam da ce ovaj blog zaista zainteresirati nekadasnje prijatelje, poznanike, komsije da svakodnevno komuniciraju, kako su to nekada radili kada su zivjeli u istom gradu. Ali da ne bih kukao svaki put kada se javim, malo o ljepsim stvarima.

Za par dana se sprema jedna svadba sa koje ocekujem 'izvjestaj', u maju Tufekcici putuju za Norvesku i Svedsku pa se nadam prilozima (iako iz dosadasnjeg iskustva Tufetu ne mogu previse vjerovati - vise je verbalne nego stvarne podrske), Amir na ljetu ide na 'radnu akciju' u Visoko (izvestaj je obecan), Davor se takodjer ljetos sprema na put u stare krajeve s kolegom Ninom, Rada bi se ovih dana trebala vratiti iz Banjaluke, Natasa je obecala priloge s puta po Jadranu, Nera i ja putujemo na Floridu i u St. Luis, Dunja na jesen odlazi na studije u Berlin, Sanja ce u isto vrijeme biti u Rimu, dakle, bit ce priloga. Znam da vecina posjetitelja takodjer planira putovanja, posjete, slavlja i druzenja ovog ljeta, pa eto prilike da se jave. Priloga ne bi smjelo manjkati.

Kao sto sam rekao, vrijeme se proljepsalo, bit ce tesko svaki dan odvojiti vrijeme za novi prilog, ali trudit cu se. Ovaj kometar pisem u subotu ujutro, vrijeme napolju je fantasticno (suncano, temperatura ce danas biti oko 20 stupnjeva), vrt i povrtnjak cekaju, mora se ici raditi. Nove saksije za cvijece su sinoc kupljene, ukrasno zbunje treba obrezati, u povrtnjaku se vec moze saditi, svake godine se nesto prebacuje s jednog mjesta na drugo, proljetnim radovima nikad kraja. Cini se kao velika obaveza, zar ne? Mozda i jeste ali ovaj rad nas 'prognanike' odrzava i mnogo je ljepse provesti dan na svjezem zraku, radeci polako stvari koje volis, nego sjediti u kuci - stanu, gledati vijesti na TV ili citati ko je koga ubio, gdje je izbio novi rat, gdje je polava, zemljotres ili uragan. Zato raja idem se baviti 'vanjskim' radovima a vi se potrudite da se javite s novim prilozima.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home