SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Tuesday, March 21, 2006

Pale

Prije nekoliko dana je u posjetu Pittsburgh-u stigao Josip Pala sa suprugom Mirom. Bila je to prilika za jos jedno druzenje (ovaj put kod Tufekcica) za nas za koje je svaki dolazak nekog naseg sugradjanina mali praznik.

Josipa Pale se sjecam iz onih dana kada je bokserski klub Slavija bio poznat i priznat u bivsoj Jugi. Bilo je tu dosta odlicnih boksera medju kojima su znacajno mjesto zauzimala i tri brata Pale. Kroz razgovor, a uz Nerino domace vino, sam saznao da je Josip duze vremena radio u Cajavecu, OOUR Elektromehanika, i da poznaje poprilican broj nase raje iz Profesionale. Isto tako je kasnije usao u racunarske vode (radio za poznatu svjetsku firmu NCR) i imao priliku da radi sa nekom rajom koju jako dobro poznajemo.

Pale sada zive u Njemackoj a u Ameriku su dosli u posjeti kcerci. Na slici su, slijeva na desno: kcerka Nana, unuk Bruno, te Josip i Mira.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

jedino ja svaki dan pogledam sadrzaj bloga pozdravac ma gdje bili dado

Tuesday, 21 March, 2006  

Post a Comment

<< Home