SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Wednesday, February 15, 2006

Nijaz Alagic i supruga

Jedan prilog koji sam dobio od Maria prije otprilike dvije godine, vjerujem za vecinu jos uvijek aktuelan. Na fotografiji je nas kolage sa Elektrotehnickog fakulteta Nijaz Alagic (nadam se da nisam ponovo napravio gresku, kao nedavno sa Omerom) sa suprugom uz profesoricu Marcic.

Slika mi je posebno draga jer se u pozadini vidi manastir Marija Zvijezda u Trapistima (Delibasinom selu), jedan od rijetkih vjerskih objekata koji nije porusen tokom ovog zadnjeg rata. Uostalom, svi se sjecamo trapiskog sira, a o Trapistima bi se moglo mnogo toga napisati. Ocekujem da ce me Mario dopuniti sa informacijama o Alagicima, a nadam se da ce se i oni javiti s prilogom.

Labels: , ,

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Gospodja bez naocala je Nijazova supruga, Baja (originalno sabaheta). Biokemicarka je postala u Zgb( Co, mogao bi se sjetiti da je pocela studirati u BL). Nakon BL iskustava sada sa svojim 'momcima' uzivaju u istarskom suncu i vinu (precizno: Rovinj). Nijaz u BL ima svastiku, badzu i stan pa se cesce vidjamo.

Wednesday, 15 February, 2006  
Anonymous Anonymous said...

Molim kontakt adresu nijaza (skype, email, ...)
Milan belobaba,bmilan@xtra.co.nz

Friday, 02 May, 2014  

Post a Comment

<< Home