SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Thursday, February 16, 2006

Banjalucani u Pittsburgh-u

Negdje tamo krajem devedesetih, dok je jos bilo nekog zanosa, raja iz Banjaluke, sada nastanjena u Pittsburgh-u, je organizirala par piknika. Pittsburgh, kao i ostali americki gradovi, je pun parkova, tako da je svaki skup bio organiziran u drugom parku. Uz pivo i banjalucke cevape, obavezno se nesto okretalo na raznju.

Na ovoj fotografiji iz 1999. godine je veca skupina Banjalucana, okupljenih oko raznja. Evo samo nekih od imena: Asija i Emina Coralic, Ibro i Asima Hamzic, Dzevdo i Zinka Sitnica, Kemo Bajagilovic... Neki od prisutnih su se u medjuvremenu vratili u stare krajeve a vecina je jos uvijek ovdje, ali piknika vise nema!

Labels: ,

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Na fotki dominira dida Dane a gdje je on tu je pjesma, rostilj, razanj a burek da i ne spominjem.
Puno ga pozdravljam sa zeljom da ga dobro zdravlje posluzi sto duze, na radost svih nas koji ga znamo i volimo.

Thursday, 16 February, 2006  
Anonymous Anonymous said...

Da, piknika vec poodavno nema, ali su zato didini cevapi i divne mekane lepine uvijek tu. Didu fala Bogu zdravlje sluzi i bice jos cevapa. Doduse u posljednje vrijeme se polako prelazi na povrce s'rostilja sto bi Co rek'o "trava". Ali i on to jede, sta ce mora slusat, Nera rekla da je zdravije.

Thursday, 16 February, 2006  

Post a Comment

<< Home