SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Friday, January 13, 2006

Pasa

Prilikom posjete Sietlle-u na zapadnoj obali USA (ljeto 2001.) imao sam priliku da se sretnem s Pasom. Vise se ne sjecam 'ko mi je dao telefonski broj (vjerojatno Esko Kusmic, koji kontaktira s jako puno nasih poznanika ovdje u USA). Uslijedio je telefonski poziv i pao je dogovor da se vidimo kada stignem.

Lijepa basta restorana u centru grada, prelijepo vrijeme i obavezno pivo. Pasu nisam vidio niti sam znao gdje je i sta radi jos od prije rata tako da ovaj kratak susret nije bio dovoljan da se ispricamo.

Po mom povratku u Pittsburgh sam izgubio telefonski broj i tako se veza prekinula. Nadam se da neko od nase raje kontaktira s Pasom i da ga moze obavijestiti o ovoj nasem virtualnom sastajistu.

Labels:

5 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Dobro se drzis, generacijo!
Co, tebi je ocigledno mala ta Amerika.
Pozdrav!!!

Friday, 13 January, 2006  
Anonymous Anonymous said...

Sjecam se svog ucenika Sulejmanpasica, izvanrednog gimnazijalca, iz hemije kao i iz drugih predmeta odlicnog, koji je jednog dana nestao iz nase skole. Sjecam se i da je i na jednom casu pripremio jako dobar esej o enzimima... Cime sada bavi?
Pozdrav od profesorce Marcic

Tuesday, 17 January, 2006  
Anonymous Anonymous said...

Pozdrav Pasi, mom nekad dobrom drugu.
Vrijeme prolazi, poodavno nista o njemu nisam cuo, pa bih volio znati gdje je, sta radi, kako mu obitelj itd.
Dede Muhidine sjedaj za PC pa napisi koju.
Pozdrav Raka.

Tuesday, 31 January, 2006  
Anonymous Anonymous said...

Raja, konacno dodjoh do Pasinog email-a. Imam i broj telefona, ako ga neko treba, javi te mi se na moj email.

Pasa: muhidin.sulejmanpasic@medtronic.com

Sunday, 05 February, 2006  
Blogger Unknown said...

Zakasnjeli odgovor profesorici Marcic: Draga profesorice, sjecam se i ja Vas odlicno sa casova hemije. Nosim lijepe uspomene iz Gimnazije i svako malo ih prepricavam svojoj zeni i prijateljima ovdje u New Yorku. Nadam se da ste Vi dobro i zdravo. Puno pozdrava, Adnan Sulejmanpasic

Tuesday, 07 June, 2016  

Post a Comment

<< Home