SLIKE I DOGADJAJI

Ovaj blog je posvecen svim bivsim i sadasnjim gradjanima Banjaluke, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oci. Prilozi i slike su objavljivani bez nekog posebnog reda, pravila i vaznosti, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Banjaluka u srcu su dobrodosli da posalju svoje priloge ili komentare.

My Photo
Name:
Location: United States

Monday, December 19, 2005

Vino

Svake godine Nera pravi svoje vlastito vino, koje, moram priznati, i nije tako lose. Cak naprotiv. Volio bih kada bi Mario, kao poznati strucnjak za vino, dao svoje strucno misljenje.

Sok od grozdja se kupuje u dijelu Pittsburgha koji se zove Strip District (dio grada koji posebno ozivi subotom i nedeljom, te praznicima), koji se sastoji od prodavnica hrane iz cijelog svijeta. Sve skupa ne izgleda sjajno, ali raje uvijek ima i atmosfera je zanimljiva.

Kante s vinom se utovaraju u auto u jednoj od sporednjih ulica.

Labels:

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Oprosti Co, ali moram iskazati odredjenu dozu razocarenja. Sa slike mi se samo cini da Nera bdije nad ipak plasticnom posudom. Vise bih volio da napravis fotku kako Nera gleda sunce kroz punu casu i ocjenjuje mu boju i na kojoj joj se moze osjetiti njeno zadovoljstvo pred ukljucenje cula mirisa i okusa.
Mario

Friday, 23 December, 2005  
Anonymous Anonymous said...

Mario, ovo je sam pocetak 'procesa proizvodnje'. Bit ce i drugih slika kada za to dodje vrijeme.

Friday, 23 December, 2005  
Anonymous Anonymous said...

Mario,

Tezak je put do dobre kapljice.

Saturday, 24 December, 2005  

Post a Comment

<< Home